Rahanduskomisjon toetas käibemaksu muudatusi leevendavat eelnõu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käibemaksu tõstmine tõi ettevõtetele kaasa lisakulutusi.
Käibemaksu tõstmine tõi ettevõtetele kaasa lisakulutusi. Foto: Corbis / Scanpix

Riigikogu rahanduskomisjon toetas täna Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Erakond Eestimaa Roheliste fraktsioonide poolt eile algatatud eelnõu, millega tahetakse pehmendada käibemaksu kiiret tõstmist.

Eelnõu poolt hääletas 7 komisjoni liiget, vastu ei olnud keegi, 2 jäid erapooletuks, teatas riigikogu pressitalitus. Eelnõu esimene lugemine toimub riigikogu erakorralisel istungjärgul 31. augustil.

Muudatusettepanekuid ootab komisjon 1. septembri hommikuks kell 9. Eelnõu teine ja kolmas lugemine on kavas 1. septembril kell 15 ja sellele järgneval istungil.

Eelnõu eesmärk on rakendussätete kaudu pehmendada käibemaksumäära tõstmise lühikesest etteteatamisajast ettevõtjatele tulenevaid mõjusid.

Võimuparteid loodavad, et nende poolt menetlusse antud eelnõu veenab õiguskantslerit mitte vaidlustama käibemaksu muutnud seadust riigikohtus.

Eeelnõuga tahetakse teha ettevõtjatele üleminek 20-protsendilisele käibemaksule võimalikult vähe ebamugavaks - näiteks käibedeklaratsioone võib esitada hilinemisega kuni 30. septembrini ning samuti antakse üleminekuaeg saali- ja kassahindade ühtlustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles