Ligi väitel on Eesti üks edukamaid eurorahade kasutajaid

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Caro / Scanpix

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on Eesti üks edukamaid eurorahade kasutajaid Euroopa Liidus ning 2009. aasta seisuga on Eesti euroliidu liikmesriikide hulgas selles arvestuses kolmandal kohal.

Ligi ütles seda täna toimunud riigikogu rahanduskomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni ühisistungil, kus kuulati ära rahandusministeeriumi ja siseministeeriumi esindajad, kes andsid ülevaate Euroopa Liidu struktuurivahendite ja välisvahendite kasutamisest 2009. aastal.

Ligi sõnul pole probleemiks mitte raha kasutamine ette nähtud ajajaperioodi 2007-2013 jooksul, vaid Eesti eesmärk on kasutada struktuurifondide raha maksimaalselt just nüüd majanduskriisi ajal, teatas riigikogu pressitalitus.

Siseministeeriumi kantsleri Märt Krafti kinnitusel suudab siseministeerium ära kasutada 100 protsenti 2009. aastaks ette nähtud vahendeist. Rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt peaks sama hea tulemuse saavutama ka sotsiaalministeerium.

«Me soovime, et kõik ministeeriumid suudaksid oma 2009. aastaks ette nähtud vahendid ära kasutada,» ütles rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas. «Täna ja homme toimuva komisjonide ühisistungite eesmärk on olla konstruktiivselt kriitiline, et leida üles veel olemasolevad kitsaskohad ja neist ühiselt üle saada.»

Tänasel komisjonide ühisistungil vaagiti struktuurifondide vahendite kasutamise prioriteete ja kaaluti, kas vajadusel oleks võimalik eraldatud rahasid operatiivselt ümber suunata teistele projektidele.

Istungil osalesid lisaks rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak, eelarvepoliitika asekantsleri kohusetäitja Ivar Sikk, regionaalminister Siim Valmar Kiisler ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Ülari Alamets.

Rahanduskomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon jätkavad kuulamisi oma homsel istungil kell 13.30. Homme on kavas ära kuulata keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, sotsiaalminister Hanno Pevkur ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, samuti põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti peadirektori asetäitja kohusetäitja Jaanus Hämmal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles