Sotsid toetavad käibemaksuvaidluses õiguskantslerit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Pm

Postimees.ee küsis parlamendierakondade esindajatelt, milliste mõtetega lähevad nad vastu homsele riigikogu istungile, kus tuleb arutusele õiguskantsler Indrek Tederi ettepanek lõpetada seadusevastane olukord, mis tekkis ebapiisava käibemaksutõusust ette teatamisega.


Vastab SDE riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Kas teie erakond peab vajalikuks osaleda esmaspäevasel riigikogu istungil? Miks?

Me oleme ise selle erakorralise istungi kokku kutsunud, nii et loomulikult läheme sellele. Erakorralist istungit on vaja juba ainult seetõttu, et riigikogu on kohustatud õiguskantsleri ettepanekut arutama, ja selle arutamisega ei ole sobilik venitada.

Milline on teie erakonna lahendus tekkinud käibemaksuvaidlusele?

Me toetame õiguskantsleri ettepanekut - seadus tuleks muuta. Eelmisel nädalal esines õiguskantsler nii rahandus- kui põhiseaduskomisjonis, ning nende esinemiste põhjal oli selge, et tema ettepanek saaks lahendatud, kui antud seadusesse lisada rakendussätted mis leevendavad olukorda, et seadus jõustus liiga lühikese aja jooksul.

Juhul kui riigikogu jätab sätted vastu võtmata, õiguskantsler on kohustatud pöörduma riigikohtusse, ja riigikohtu lahendit tuleb oodata ilmselt kaua. Ning kogu selle aja jooksul oleks üleval ebaselgus mitte ainult käibemaksu määra osas, vaid ka riigi tulude osas. Selline ebamäärane olukord on selgelt kahjulik nii maksumaksjatele kui ka riigile tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles