Jänes: ERR ei teinud üksikkandidaatidele liiga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand Keskerakonna eurovalimiste eelsel peol Salme kultuurikeskuses.
Indrek Tarand Keskerakonna eurovalimiste eelsel peol Salme kultuurikeskuses. Foto: Toomas Huik

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas õiguskantslerile, et rahvusringhääling tagas europarlamendi valimiste eel kõigile erakondadele ja üksikkandidaatidele oma kategooriate lõikes võrdsed võimalused.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul puuduvad tal andmed, et mõnel üksikkandidaadil oleks ERRi valimiskampaania korra tõttu jäänud väheseks võimalusi oma seisukohtade tutvustamiseks, vahendab ERR uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Ministri kinnitusel ei näita seda muu hulgas ka valimistulemused.
Õiguskantsler Indrek Teder pöördus Laine Jänese poole Indrek Tarandilt saadud kirja pärast, milles viimane ei olnud rahul valimisdebattide korraga rahvusringhäälingus.

Õiguskantsler lubas selles küsimuses oma seisukoha kujundada nii kiiresti kui võimalik.

Indrek Tarandi sõnul ei saa valimistulemuste põhjal järeldada, et kõik kandidaadid said võrdsed võimalused. Ministeeriumi lähenemine on Tarandi hinnangul mehaaniline, kuna amet üritab endiselt mõõta stopperiga minuteid ja öelda, et kõik oli korras.

Ministeerium vastas õiguskantslerile, et tulenevalt Eesti rahvusringhäälingu ja ringhäälinguseadusest puudub kultuuriministeeriumil pädevus ERRi juhtorganite otsuste ja tegevuse hindamiseks antud küsimustes, täpsustas kultuuriministeerium.

«Seaduseelnõude ettevalmistamises osalenuna võib kultuuriministeerium vaid arutleda seaduse mõne sätte mõtte ja sisu üle, kuid see ei tähenda kuidagi hinnangu andmist riigikogu poolt nimetatud rahvusringhäälingu nõukogu tegevusele Euroopa Parlamendi valimiskampaania kajastamise reeglite kinnitamisel,» seisab ministeeriumi teates.

Rahvusringhäälinguseadus kohaselt on valimiskampaania kajastamise reeglite kinnitamine ERR nõukogu pädevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles