Tsahkna: maavanema kohad ei ole parteide vahel jagatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade meened.
Erakondade meened. Foto: Liis Treimann.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Margus Tsahkna sõnul ei ole võimuliidu erakonnad maavanemate kohti omavahel ära jaganud ning tema kinnitusel on uute maavanemate leidmine regionaalministri otsustada.

Järva Teataja kirjutas neljapäeval, et võimuliitu kuuluvad Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on kokku leppinud Järva maavanema koha andmises IRL-ile.

Tsahkna sõnul ei vasta see tõele. «Ma olen ka ise kuulnud, et Järvamaa reformierakondlased on viimastel nädalatel sellist infot levitanud, kuid see ei vasta tõele,» ütles Tsahkna.

Järva Teataja andmetel on maavanema kohale alles jäänud kaks kandidaati - riigikogu liige Tiina Oraste ning Imavare vallavanem Jüri Ellram. Oraste ja Ellram ei kinnitanud enda pürgimist maavanemaks.

Praeguse Järva maavanema Üllar Vahtramäe ametiaeg saab läbi 1. augustil.

Virumaa Teataja andmetel andis Kunda ettevõtja Einar Vallbaum reedel Reformierakonna juhatusele nõusoleku kandideerida Lääne-Viru maavanemaks. «Andsin nõusoleku kandideerida, kui minust paremat ei leita,» ütles Vallbaum Virumaa Teatajale.

Lääne-Viru maavanema Urmas Tamme ametiaeg saab otsa 25. juulil. Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles neljapäeval BNS-ile, et määrab maavanema kohusetäitjaks alates pühapäevast kuni järgmise nädala reedeni maavalitsuse maaosakonna juhataja Sirje Kuriku. 1. augustist täidab kuni uuemaavanema leidmiseni maavanema kohuseid Lääne-Viru maasekretär Tarmo Mikkal.

Lähiajal on vahetumas veel mitu maavanemat. Kiisler esitab järgmise nädala valitsuse istungile Lembit Kruuse kinnitamiseks Viljandi maavanema kohale. Viljandi omavalitsusjuhid andsid kolmapäeval Kruuse kandidatuurile oma heakskiidu.

Viljandi maavanema koht on täitmata alates 9. aprillist, kui senine maavanem Kalle Küttis asus tööle haridus- ja teadusministeeriumi asekantslerina. Praegu täidab Viljandi maavanema kohuseid maavalitsuse osakonnajuhataja Tõnis Korts.

Jõgeva maavanema Aivar Koka ametiaeg saab sarnaselt Järva maavanemale Üllar Vahtramäele läbi 1. augustil ning Rapla maavanema Tõnis Blanki ametiaeg 8. augustil.

2. juulil nimetas valitsus Hannes Maaseli uuesti viieaastaseks ametiajaks Hiiu maavanemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles