Keskerakond peab homoküsimust pseudoteemaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakond peab praeguse majanduskriisi tingimustes tegelemist homosuhete küsimusega pseudoteemaks ning rõhutab, et nende erakond tegeleb tegelike probleemidega.

«See pole meie erakonnas olnud eriline teema, mida oleks arutatud,» rääkis erakonna pressiesindaja Tanel Kiik Postimees.ee’le, lisades, et «jah-ei»-skaalal pole parteis küsimuse suhtes seisukohta kujundatud.

«Küsimust pole olnud ei juhatuses, volikogus ega parlamendifraktsioonis arutlusel,» rõhutas Kiik.

«Ministeerium on siin ise saatnud välja arusaamatuid signaale sel teemal,» nentis Kiik, lisades, et kui ministeeriumist erakonnale ametlik palve seisukoha väljakujundamiseks tuleb, siis kindlasti kirjale vastatakse.

«Suvel partei juhtorganid selle asja pärast erakorraliselt küll kogunema ei hakka,» uskus Kiik.

Justiitsminister Rein Lang kohtus esmaspäeval geiühenduste esindajatega, kellele tutvustati valminud analüüsi mitteabielulise kooselu õigusliku reguleerimise kohta ning tehti ettepanek esitada ideed võimalike järgmiste sammude kohta hiljemalt 1. detsembriks. Samuti saadetakse analüüs tutvumiseks kõigile parlamendierakondadele, kellel palutakse samuti esitada omapoolne nägemus edasisest tegevusest 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles