Valla- ja linnajuhid toetasid Lembit Kruuset

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalministri esitatud maavanema kandidaat Lembit Kruuse kogus omavalitsusjuhtide seas läbi viidud hääletusel 15 poolthäält ning tema vastu polnud keegi.


Tänasel omavalitsusjuhtide kohtumisel otsustavad valla- ja linnajuhid hääletusel, kas toetada Lembit Kruuse kandidatuuri või mitte. Hääletusel sai Kruuse 15 poolt häält, viis osalenut jäid erapooletuks.

Eile kogunes erakorraliselt Suure-Jaani volikogu ning vabastas seni Suure-Jaani vallavalitsuse liikmestaatuses olnud Lembit Kruuse oma ametist. Otsus oli vajalik selleks, et mees saaks asuda uude ametisse.

Kruuse lubanud ka loobuda endale kuuluva osaühingu Kruuse juhtimisest. Firma omab Vastemõisa tanklat, kinnisvara nii Suure-Jaani vallas kui Tartus ning Vastemõisas toodetakse Rolling Doorsi kaubamärgi all tõstuksi.

Kruuse kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu.

Lembit Kruuse maavanemaks nimetamist kommenteerinud parteikaaslane, praegune põllumajandusminister ning kunagine Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder kinnitas, et Kruuse kandidatuuri ei valitud partei tagatoas. Samas pidas ta täiesti normaalseks, et maavanem tuleb ühest koalitsioonipartei ridadest, sest selle kinnitab valitsus, kes otsuse eest ka vastutab.

Keskerakond on Lembit Kruuse ametisse seadmist nimetanud semupoliitikaks ning pöördus omavalitsusjuhtide poole üleskutsega mitte võtta osa JOKK-hääletusest täiesti ebademokraatlikul viisil esitatud maavanema kandidaadi suhtes.

Aastaid ettevõtjana tegutsenud Kruuse asus omavalitsuse tasandil poliitikaga tegelema 1996. aastal kui ta sai Vastemõisa volikogu esimeheks. Peatselt valiti ta Vastemõisa vallavanemaks.

Enne 2005. aasta valimisi juhtis ta komisjoni, mille töö tulemusena liideti Vastemõisa, Olustvere ja Suure-Jaani vald ning Suure-Jaani linn üheks suureks vallaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles