Ene Tomberg: Rahvaliit on geiabielude vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Tomberg
Ene Tomberg Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu aseesimehe Ene Tombergi sõnul ei toeta Rahvaliit rahvusliku konservatiivse erakonnana geiabielude seadustamist.

«Viimase kümnendi jooksul on seadustamata kooselu muutunud paarissuhtes küllalt tavaliseks. Noored soosivad sellist peremudelit, kuna see ei nõua erilisi kohustusi, kahjuks väheneb ka vastutus elukaaslase ja kooselust sündinud laste ees. Ehk oleks õigem alustada sellise kooselu õiguslikku analüüsi seoses põhiõigustega, kaasa arvatud pärimisõigus ja kasvatusraha probleemide osas,» rääkis Tomberg Postimees.ee’le.

«Rahvaliidu tegevuse programm Hooliv Eesti määratleb ühe alusväärtusena eestluse elujõu edendamise, mis rajaneb eesti keele, kultuuri, hariduse, perekonna ja rahvusliku kapitali toetamisel. Väärtustame terviklikku peremudelit, kus on tõelised ema, isa ja laps või lapsed, mitte pseudoema või -isa. Sellises peres täidab igaüks oma rolli, mitte ei kanna lihtsalt vastavat nime,» rõhutas Tomberg.

«Laps omandab tulevaseks eluks vajalikud käitumismallid peres kasvades, seejuures kujuneb tal välja ka tulevane peremudel. Loomulikult võib väita, et palju on üksikvanemaga peresid, kus isarolli täitja puudub. Last kasvataval üksikvanemal ei ole kerge täita «ma-pa» (mamma-papa) funktsiooni,» nentis ta.

Justiitsminister Rein Lang kohtus esmaspäeval geiühenduste esindajatega, kellele tutvustati valminud analüüsi mitteabielulise kooselu õigusliku reguleerimise kohta ning tehti ettepanek esitada ideed võimalike järgmiste sammude kohta hiljemalt 1. detsembriks. Samuti saadetakse analüüs tutvumiseks kõigile parlamendierakondadele, kellel palutakse samuti esitada omapoolne nägemus edasisest tegevusest 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles