Indrek Saar: tsiviilpartnerlus tuleks seadustada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas valimistele minnakse koos või eraldi, peaks Indrek Saare sõnul selge olema suveks.
Kas valimistele minnakse koos või eraldi, peaks Indrek Saare sõnul selge olema suveks. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Indrek Saar nentis, et erakonnal puudub veel lõplik seisukoht samasooliste kooselu reguleerimist puudutava justiitsministeeriumis valminud analüüsi asjus, kuid tsiviilpartnerlus tuleks tema sõnul seadustada.

«Tänapäeval on nii mitmekesiseid kooselu vorme, et lihtsam oleks siin seaduslik raam luua,» rääkis Saar Postimees.ee’le.

«Mitteabieluline kooselu vajaks kindlasti reguleerimist, sest muidu valitseb valdkonnas segadust rohkem,» nentis Saar.

«Mis puutub geiabielude lubamisse, siis siin on ühiskonnas vaidluskoht ning kui meil tõesti on nii homofoobne ühiskond ning leitakse, et see lörtsib abielu institutsiooni, ju siis pole aeg ühiskonnas veel selleks küps,» tõdes Saar.

«Aga kindlasti peaks selle diskussiooni avama ning mul on selle diskussiooni üle vaid hea meel. Kindlasti kujundab Sotsiaaldemokraatlik Erakond lähikuudel selles küsimuses oma seisukoha,» lisas ta.

Justiitsminister Rein Lang kohtus esmaspäeval geiühenduste esindajatega, kellele tutvustati valminud analüüsi mitteabielulise kooselu õigusliku reguleerimise kohta ning tehti ettepanek esitada ideed võimalike järgmiste sammude kohta hiljemalt 1. detsembriks. Samuti saadetakse analüüs tutvumiseks kõigile parlamendierakondadele, kellel palutakse samuti esitada omapoolne nägemus edasisest tegevusest 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles