Baari-Talis: minu eesmärk on rahvuslus

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talis Kitsing
Talis Kitsing Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Kanal 2 tõsielusaates «Baar» tuntust kogunud endisest reformierakondlasest Talis Kitsingust on koos veel 104 inimesega saanud Eesti Iseisvuspartei liige. Hetkel kuulub Eesti Iseseisvusparteisse üle 1200 liikme.


«Tegelikult on see pikk jutt. Ma arvan, et kõik võimuparteid on korrumpeerunud ja Iseseisvuspartei on kõige aatelisem,» põhjendas Kitsing oma uute poliitiliste liitlaste valikut ja lisas, et ei oska prognoosida, kas ka Iseseisvuspartei võimule saades korrumpeeruks.

Küsimusele, millised on tema põhilised poliitilised eesmärgid Iseseisvuspartei liikmena, vastas Talis Kitsing: «Igal juhul ikka rahvuslus. See on minu jaoks kõige olulisem teema.»

«Olin neli aastat reformis ja pettusin väga sügavalt,» põhjendas teletäht ja poliitik oma parteivahetust. Reformierakonnast lahkus Kitsing seetõttu, et riputas internetti juute halvustava teose «Siioni tarkade protokollid» teksti.

«See oli läbimõeldud provokatsioon,» seletab Kitsing vahejuhtumi tagamaid. «Reformierakond reageeris vastavalt minu ootustele. Aga Iseseisvuspartei suhtus väga hästi sellesse, mis ma tegin. Erakonna esimees ütles mulle: «Kahju, et sa polnud meie nimekirjas sel hetkel, kui selle üles panid»,» kommenteeris talis Kitsing uute parteikaaslaste suhtumist.

Eesti Iseseisvuspartei esimees Vello Leito ütles, et näiteks Risto Teinoneni esindatud natsionaalsotsialismiga võrreldes peab ta Protokollide netti levitamist oluliselt madala astmega provokatsiooniks: «See on laiatarbekaup, igaüks võib poest osta.»

«Seda lauset mina ei mäleta,» kommenteerib Leito talle Kitsingu poolt omistatud lauset. «Võib-olla oli, aga ma pean seda nii tähtsusetuks asjaks, et ei jätnud meelde.»

Tõsieluseriaalis «Baar» kuulsaks saanud Kitsingul on sellistesse saadetesse pürgijatele vaid üks soovitus: «Ärge minge! Viis aastat tagasi oli saade ja siiamaani tulevad inimesed mulle ligi kui Baari-Talisele. Inimene peab selleks psühholoogiliselt väga tugev olema. See on tempel mällu igavesteks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles