Lang ja Pomerants soovivad riigihangete tegemise korda parandada

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Marina Pushkar

Tänasel kohtumise leidsid justiitsminister Rein Lang ja siseminister Marko Pomerants, et riigihanked võivad korruptsiooniohu vältimiseks vajada teistsugust korraldust.

Täna Võrus toimunud sise- ja justiitsministrite traditsioonilisel kohtumisel, kus arutati kuritegevuse võitluse vastaseid prioriteete, otsustasid Lang ja Pomerants muuhulgas pöörduda rahandusminister Jürgen Ligi poole ettepanekuga vaadata võimalikult kiiresti läbi riigihangete läbiviimise kord.

Ministrite sõnul ei pruugi tänane süsteem, kus riigihankeid viivad läbi kõik riigiasutused iseseisvalt, tagada korruptsiooniohtlike olukordade tekkimise riski viimist miinimumini.

Kahe ministeeriumi vahelised väljasõiduistungid said praeguse koostöövormi 2005. aasta 22. augustil, mil Laulasmaal toimunud konverentsil allkirjastasid siseminister ja justiitsminister ühise, kuritegevuse vastase võitluse prioriteetide ja eesmärkidega deklaratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles