Rüütli: erakondi on Eestis liiga palju

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu sümboolikaga õhupall.
Rahvaliidu sümboolikaga õhupall. Foto: Margus Ansu.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli leiab, et sarnaste joontega erakondade liitumine oleks Eestis stabiilsuse seisukohalt hädavajalik.

«Erakondade arv ei saa olla eesmärk omaette, kuid selge on see, et Eestis on neid liiga palju,» ütles Rüütli.

Ta leiab, et sarnaste joontega erakondade liitumine oleks Eestis vajalik, sest väiksem erakondade arv võimaldaks luua stabiilsemaid valitsusi.

«Eesti vajab ka tugevat ja stabiilset tsentrijõudu, mis vähendaks äärmuslike parteide mõju ja tagaks riigi stabiilsuse,» lisas Rüütli.

Rüütli ütles, et viimased europarlamendi valimised näitasid, et rahva usaldus on erakondade suhtes langenud. See võib tema hinnangul kaasa tuua erinevaid protestiliikumisi.

«Kindlasti vajab demokraatlik ühiskond arvamuste paljusust, kuid see ei sõltu erakondade hulgast. Tuleb tõdeda, et Eesti poliitika ei väärtusta piisavalt kodanikuaktiivsust, mistõttu pole rahvaalgatused saanud piisavat rakendust,» ütles Rahvaliidu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles