Michal: kangutamine ei muuda maailma

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna maskott
Reformierakonna maskott Foto: Peeter Langovits.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal arvab, et erakondade tekkimist ja kadumist mõjutab loomulik ühiskondlik tellimus ja sobivast erakondade arvust rääkimine on tühi kangutamine.

«Erakondade tekkimine ja vähenemine saab toimuda väga lihtsalt - kui on ühiskondlik «tellimus» mingi erakonna järele või kui see «tellimus» langeb ära,» leiab Michal. «Erakonnad on demokraatliku ühiskonna täpselt samasugune osa nagu vaba ajakirjandus või sõltumatu kohtuvõim.»

Michal avaldas lootust, et inimesed valivad erakondi maailmavaate järgi. «Kes ootavad kõrgemaid makse, need valivad vasakpoolseid, ja kes paremat ettevõtluskeskkonda, need parempoolseid erakondi. Ja nii saabki tekkida uusi erakondi või vanu kaduda,» rääkis Michal.

«Erakond, millel pole ühiskonnale midagi anda või puudub võime seda kommunikeerida - see kaob või lahustub teistes ja see ongi poliitmaastiku loomulik käik,» ütles Michal. «Kangutamine ei muuda maailma. Ja kõik lahterdamised - kolm, neli või kaksteist erakonda - see on juba kangutamine.»

Michali hinnangul ei saa nõuda, et üks või teine inimene või erakond oleks 24 tundi ööpäevas parim lahendus. «Ma arvan, et kõige olulisem on teadmine, et see erakond ajab ühiskonna jaoks õiget asja ja seisab õigete väärtuste eest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles