Keskerakond kahtlustab maavanema valikul semupoliitikat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri (IRL) soov teha Viljandi maavanemaks oma erakonnakaaslane Lembit Kruuse põhjustas Keskerakonna pahameele.

«Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus kutsub üles kõiki Viljandimaa omavalitsusjuhte mitte toetama Siim-Valmar Kiisleri ja IRLi tagatoas valminud plaani kinnitada Viljandi maavanem kiirkorras ja ilma asjaomaste organitega läbi rääkimisi pidamata,» seisab erakonna pressiteates.

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatuse hinnangul näitab minister Kiisleri rabelemine selgelt, et Ansipi valitsus on lõplikult lagunemas ning IRL püüab kiiresti ja omavalitsuste arvamust arvestamata oma meest pukki panna.

Seda, et Kiisleril on Kruuse kinnitamisega vesi ahjus näitab Keskerakonna piirkonna meelest selgelt ka fakt, et parteikaaslasest Viljandimaa omavalitsusliidu juht Andres Rõigas sai ministri plaanidest teada alles ametlikust teatest.

«Skeem toob selgelt esile ka erimeelsused IRLi sees. Kui Isamaa ja Res Publica Liidu Viljandimaa valdavalt isamaaliitlastest liikmed toetasid praegu maavanema ülesandeid täitva Tõnis Kortsu valimist maavanemaks, siis nii minister Kiisler kui tema maavanema kandidaat Kruuse on teatavasti Res Publica taustaga,» leiab Keskerakonna piirkonna juhatus.

Regionaalminister Siim Kiisler sõidab järgmisel kolmapäeval Viljandisse, et tutvustada kõigile sealseile omavalitsusjuhtidele maavanema kandidaati, kelleks on ettevõtja Lembit Kruuse.

«Minister tegi mulle mõni nädal tagasi ettepaneku asuda maavanema kohale,» sõnas Vastemõisas ettevõtjana tegutsev ning Suure-Jaani vallavalitsusse kuuluv Isamaa ja Res Publica Liidu liige Lembit Kruuse.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul ei otsustatud seda kindlasti mitte Isamaa ja Res Publica Liidu tagatoas.

«Partei liinis Kruuse kandidatuuri arutatud pole, kuid regionaalminister pöördus minu kui Viljandimaa inimese poole isikliku arvamuse saamiseks ja mina andsin positiivse hinnangu,» ütles Seeder.

Partei viljandimaalastest liikmed, kes mõni kuu tagasi toetasid maavanema ametiülesandeid täitvat Tõnis Kortsu, pole Kruuse kohta arvamust avaldanud.

Lembit Kruuse avaldas lootust, et ta pälvib 22. juulil Viljandimaa omavalitsusliidu vanematekogu istungil toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles