Valitsus ei toetanud erakondade valimiskulutuste piiramist

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimisreklaam 2007. aastal.
Reformierakonna valimisreklaam 2007. aastal. Foto: Sille Annuk.

Valitsus ei toetanud seaduseelnõu, mille kohaselt seataks maksimumpiir erakondade valimiskampaaniate maksumusele ja kehtestataks rahakulutamisele rangem kontroll.

Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ja Erakonna Eestimaa Rohelised fraktsiooni algatatud eelnõu kohaselt, mille kohaselt pidanuks määratama erakondade valimiskampaaniate maksumusele maksimumpiir viis miljonit krooni aastas. Samuti kohustataks erakondi senisest täpsemini deklareerima oma valimiskampaania kulutusi, näidates ära reklaami ühiku hinna ja mahu erinevates kanalites.

Justiitsministeerium tegi ettepaneku eelnõu mitte toetada ja valitsus nõustus sellega.

Justiitsministeeriumi põhjendus oli, et nende käesoleva aasta tööplaanis on juba olemas erakonnaseaduse muutmise seaduse eelnõu rahastamise läbipaistvamaks muutmiseks, mille raames lahendatakse ühtselt ka käesoleva eelnõuga reguleeritav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles