Savisaar: Buzeki valimine on Eesti jaoks tähelepanuväärne

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar.
Vilja Savisaar. Foto: Toomas Huik.

Täna Euroopa Parlamendis tööd alustanud Vilja Savisaar ütles, et poolakas Jerzy Buzeki valimine parlamendi presidendiks on Eesti jaoks tähelepanuväärne.

Savisaar selgitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Buzeki hinnangul on tema valimine Euroopa Parlamendi presidendiks hea märk Ida-Euroopa riikidele ning, et see on usaldus ja tänu inimestele, kes 20 aastat tagasi võitlesid oma vabaduse eest ja ei andnud alla, vahendas ERR Uudised.

Vilja Savisaar märkis, et Euroopa Parlament töötab selle nimel, et EL tuleks ühiselt välja majanduslangusest.

«Rõhutatud on ka ühtse finantskontrolli vajadust ja inimõigusi. Kõik kuus Eesti saadikud hakkavad samuti nende eesmärkide nimel tööle, kuna need on olulised ka Eestile,» ütles ta.

Savisaar rääkis, et liberaalide ja demokraatide liit Euroopa Parlamendis püsis kuni presidendi valimiseni, kuid nii üksmeelsed asepresidentide valimisel ei oldud.

Lisaks tunnistas ta, et Kristiina Ojulandiga saab neil olema konstruktiivne koostöö, kuna mõlemad esindavad parlamendis Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles