Helme pole valimiskulude aruannet esitanud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänaseks ei olnud europarlamendi valimiskulude aruannet esitanud veel vaid üksikkandidaat Martin Helme.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon vaatas oma tänasel istungil läbi erakondade ja üksikkandidaatide poolt esitatud Euroopa Parlamendi valimiskampaania rahastamise aruanded, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Aruande olid esitanud kõik valimistel osalenud 11 erakonda. Kuuest üksikkandidaadist oli tänase seisuga aruanne esitamata Martin Helmel, kelle aruannet komisjon jätkuvalt ootab.

Komisjonile esitatud andmete põhjal kulutasid parlamendierakonnad vahendeid järgnevalt: Erakond Eestimaa Rohelised 1,798, IRL 4,795, Keskerakond 9,709, Rahvaliit 1,636, Reformierakond 5,119 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond 2,013 miljonit krooni.

Aruande esitamise seisuga oli IRLil tasumata arveid 3,044, Keskerakonnal 6,693, Rahvaliidul 0, 938  ja Reformierakonnal 1,218 miljonit krooni. Parlamendierakondadest oli ainsana kõik arved tasunud Erakond Eestimaa Rohelised.

Euroopa Parlamendi valimiskampaania rahastamise aruanded avalikustatakse tänase tööpäeva jooksul riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles