Politseinike alampalka kärbitakse ikkagi 8 protsenti

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Riki montaaž

Riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liit (ROTAL) ning siseministeerium jõudsid tänasel kohtumisel kokkuleppele, mille kohaselt vähendati politseinike esimest palgaastet 8 protsendi võrra, teatas

ERR Uudised

.


«Lahendus on selline, et politseiametnikel on esimene palgaaste kaheksa protsenti vähendatud, nii nagu piirivalves ja päästeteenistuses,» ütles siseminister Marko Pomerants rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Pomerants lisas, et politsei esimene palgaaste on 1. juulist 8280 krooni.

«Nagu me lubasime ministeeriumi nimel, 2009. aastal me politseiametnike hulgas koondamisi eelarvelistel põhjustel läbi ei vii ja alates 1. oktoobrist 2009 alustame läbirääkimisi 2010. aasta palkade osas ka politseiametnike, päästeteenistujate ja piirivalveametnike usaldusisikutega,» ütles minister.

Pomerants oli kokkuleppega rahul, öeldes, et see oli väga realistlik ja oludest lähtuv ega tulnud kergelt kummalegi poolele.

ROTAL oli varem korravalvurite palga kärpimise vastu, pakkudes siseministeeriumile muid kokkuhoiuvõimalusi, näiteks tasustamata puhkepäevade pealt.

Ametiühingu põhinõue oli 9000-kroonise alampalga säilitamine, sest politseinike eripenisonid tulenevad sellest palgaastmest.

Madalaimat, 9000-kroonist palka teenib vaid üks politseitöötaja, samas sõltuvad sellest palgaastmest 188 inimesele makstavad eripensionid.

Valitsuse määruse kohaselt tuleb 8-protsendine palgakärbe politseinikele läbivalt kõikidel palgaastmetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles