Toomla: laternapost linnapeaks ei sobi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laternapostid.
Laternapostid. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla kommenteeris, et kohaliku omavalitsuse valimistel mängib linnapeakandidaadi persoon väga olulist rolli. 


«Mitte küll erakordset, aga väga olulist,» lausus Toomla Oma Saarele.

«Põhjus on kaunis lihtne: linnapea on juht, keda avalikkus võtabki liidrina,» selgitas Toomla ja lisas, et linnapea peab olema võimeline liidrirolli välja kandma.

«Ta peab oskama veenda, ta peab oskama juhtida ja ta peab olema hea malemängija, kes näeb mitut käiku ette ja oskab oma linna suuremasse raamistikku panna,» rääkis politoloog.

Toomla sõnul ei tohiks erakonnad teha viga, et nad panevad etteotsa inimese, kes pole tegelik liider, vaid alles teine või hullemal juhul kuues number.

«Siin 1930ndatel oli üks seltskond arvamusel, et etteotsa võib kas või laternaposti panna,» tõi Toomla näite minevikust ja lisas, et tänapäeval selline persooni alatähtsustamine ei oleks võimalik.

«Sellega tuleb alati arvestada, et linnapea on ka persoon ja ta peab olema liider,» ütles Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles