Savisaar otsib Brüsselis sobivat elamispinda

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar
Vilja Savisaar Foto: Liis Treimann

Eurosaadikuks valitud Vilja Savisaar ütles, et on seni oma eurofraktsiooni koosolekutel osalemisels peatunud hotellis, kuid kavatseb endale Brüsselis muretseda üürikorteri.

«Olen esialgu peatunud hotellis, kuid otsin omale üürikorterit,» rääkis Savisaar. «Korter in kindlasti mõistlikum lahendus kui hotell.»

Savisaare sõnul on ta seni kaalunud, et millises Brüsseli piirkonnas eelistaks ta üleüldse peatuda, kuid mingit otsust võimaliku piirkonna ja korteri osas pole ta veel langetanud.

Värske eurosaadik rääkis, et kuigi uue europarlamendi esimene täiskogu istung on teisipäeval on liberaalide ja demokraatide liidu fraktsioon koos käinud juba kaks nädalat. Tähelepanuväärne on asjaolu, et Eestis ägedas konfliktis olevad Keskerakond ja Reformierakond on europarlamendis samas fraktsioonis.

Savisaar ütles, et esimesel täiskogu istungil antakse volitused vanadelt liikmetelt uutele üle ja seni on fraktsioonide koosolekutel olnud koos nii vanad kui uued europarlamendi liikmed. Tema sõnul on fraktsioonis käinud tõsine arutelu selle üle, et millistel tingimustel ollakse nõus toetama Euroopa Komisjoni presidendina Jose Manuel Barrosot, kes seda ametit ka praegu peab.

Euroopa Parlamendi liikmete peamised töölinnad on Brüssel ja Strassbourg. Strassbourgis toimuvad täiskogu istungid, kuid Brüsselis parlamendikomisjonide ja fraktsioonide koosolekud ehk põhiaeg eurosaadiku töös kulgeb ikkagi Brüsselis.

Uute liikmetena said juuni alguses toimunud valimiste tulemustena Eestist Euroopa Parlamenti veel reformierakondlane Kristiina Ojuland, sots Ivari Padar ning üksikkandidaat Indrek Tarand.

Oma koha europarlamendis säilitasid keskerakondlane Siiri Oviir ning Isamaa ja Res Publica liige (IRL) Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles