Padar saab endale Ilvese ja Saksa vana korteri

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Peeter Langovits

Uue saadikuna Eestist Euroopa Parlamenti valitud Ivari Padar rääkis, et sotside eurofraktsioon on koos käinud juba juuni keskpaigast ning saadikutööd tehes jääb talle Brüsseli korter, kus varem elanud Toomas Hendrik Ilves ning Katrin Saks.

«Mulle tundub, et Brüsseli kesklinn on lausa välja ehitatud seda silmas pidades, et linnas ajutiselt peatujatel oleks võimalik seal üürida 1-2 toalisi kortereid,» ütles Padar. «Paneb imestama milliste arhitektuuriliste nippidega on vanadesse ja väärikatesse majadesse need võimalused tekitatud.»

Padar rääkis, et tema elamisküsimus Brüsselis on lahendatud ning ta saab endale väga väärika korteri -  seal on varem elanud Toomas Hendrik Ilves ja Katrin Saks ehk varasemad sotside eurosaadikud.

«Saadikutööd tehes peab Brüsselis korter olema, see on ilmselge,» lisas ta.

Europarlamendi töönädal kestab esmaspäevast neljapäevani. Padari sõnul on selline töökorraldus väga mõistlik ning ta kavatseb nädalalõpud kindlasti Eestis veeta.

Tema hinnangul on arvestatud sellega, et saadikutel jääks oma koduriigiga ikkagi tihe side. Padar rääkis, et kuigi teisipäeval antakse uuele europarlamendile esimese täiskoguga avalöök, on sotside eurofraktsioon koos käinud juba juuni keskpaigast.

Euroopa Parlamendi liikmete peamised töölinnad on Brüssel ja Strassbourg. Strassbourgis toimuvad täiskogu istungid, kuid Brüsselis parlamendikomisjonide ja fraktsioonide koosolekud ehk põhiaeg eurosaadiku töös kulgeb ikkagi Brüsselis.  

Uute liikmetena said juuni alguses toimunud valimiste tulemustena Eestist Euroopa Parlamenti veel keskerakondlane Vilja Savisaar, reformierakondlane Kristiina Ojuland ning üksikkandidaat Indrek Tarand.

Oma koha europarlamendis säilitasid keskerakondlane Siiri Oviir ning Isamaa ja Res Publica liige (IRL) Tunne Kelam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles