Indrek Tarandil kulus valimistele 50 000 krooni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Peeter Langovits.

Üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti pääsenud Indrek Tarandi valimiskulutused moodustasid kokku 50 000 krooni, sellest otseselt kampaaniakulud olid vaid 28 800 krooni.

Tarand ütles , et kautsjoni tasumiseks valimiskomisjonile laenas ta oma ema käest 22 000 krooni, mis nüüd on kavas annetada heategevuseks, vahendas ERR Uudised.

Vastavalt seadusele saab erakond või üksikkandidaat makstud kautsjoni tagasi, kui tal üleriigiliselt õnnestus koguda vähemalt 5 protsenti antud häältest, Tarandit toetas valimistel 25,8 protsenti hääletanutest.

Tarandi valimiskulude aruande kohaselt kulus tal reklaamipinna ostmiseks trükimeedias 17 700 krooni ning välireklaamile 3500 krooni.

Valimisvideo kontseptsiooni väljatöötamine läks maksma 5900 krooni, väiksemaid summasid läks veel t-särkidele ja postiteenustele.

Samas on mitmed ettevõtjad toetanud Tarandit tasuta teenustega, Artur Talvik on tootnud tasuta multifilmiklipi, mida näidati tasuta Coca-Cola Plazas kinoseansside eel.

Annetustena laekus Tarandile valimiskampaania käigus 75 800 krooni, neist suurima, 39 500 kroonise annetuse, on teinud ärimees Jaan Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles