«Öise Vahtkonna» aktivistid loovad valimisliitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Lebedev
Vladimir Lebedev Foto: Peeter Langovits

Liikumise «Öine Vahtkond» mitmed aktivistid loovad kohalikeks valimisteks Tallinnas valimisliidu «Naš gorod – Meie linn», mille üks valimislubadusi on vene keelele ametliku keele staatuse kehtestamine Tallinnas.

Valimisliidu ühe looja Vladimir Lebedevi sõnul pääsevad valimisnimekirja valimisliitu loova initsiatiivgrupi liikmed, kelle hulgas on näiteks endine Ämari vangla valvur Maksim Demidov, kes vallandati aprillirahutuste ajal politseiga tekkinud konflikti tagajärjel, kirjanik ja publitsist Vladimir Iljaševitš, «Öise Vahtkonna» liider Dmitri Linter, liikumise aktivist Mark Sirõk ning inimõiguste teabekeskuse jurist Mstislav Rusakov, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Linter teatas juba aprillirahutuste korraldamise süüasjas õigeksmõistmise järel, et kavatseb poliitikasse minna, Vene kodakondsusega Lebedev ise valimisnimekirjas ei kandideeri.

Lebedevi sõnul pole Tallinna ametlikuks kakskeelseks muutmine uus idee ning tema hinnangul aitaks see paranda linna venekeelse elanikkonna informeeritust, kuna praegused linnavõimu venekeelsed infokanalid on Lebedevi meelest linnas võimul oleva poliitilise jõu propagandavahendiks.

Lebedev keeldus liidu valimisplatvormi lähemalt tutvustamast, viidates sellele, et konkurendid saavad siis seal sisalduvaid ideid enda huvides ära kasutada. Tema sõnul on nende valimisliidu eesmärk eelkõige anda kandideerimisvõimalus noortele, kes pole varem poliitikas olnud.

Lebedevi kirjelduse järgi juhivad venekeelsele valijaskonnale suunatud poliitilisi jõude Eestis üle 55-aastased inimesed ning vaja oleks just noorele valijaskonnale suunatud nooremaid poliitikuid.

«Peame tegema nagu Eesti erakonnadki, kes heidavad noori poliitikamerre – ning need, kes ujuma õpivad, neist saavadki tegijad,» sõnas Lebedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles