Reinsalu: 6 miljonit volikogu paisutamiseks on raiskamine

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Priit Simson.

Kuue miljoni krooni kulutamine Tallinna linnavolikogu paisutamiseks 63 liikemelt 79-le tekitab Tallinna linnas opositsioonis olevatesse erakondadesse kuuluvates poliitikutes küsimusi.


Näiteks Toompea võimuliitu kuuluv Urmas Reinsalu (IRL) peab volikogu suurendamist vajalikuks, sest see tagab põlislinnaosade suurema esindatuse ja linnaosade säilimise, kuid ta ei mõista, kuidas saab rahvaesinduse paisutamine nii kalliks minna, kirjutab Õhtuleht.

«Kui nad (Keskerakond - toim) inimeste raha raisata tahavad, tehku seda arukama põhjendusega,» ütles ta, märkides, et kuna volikogu liige palka ei saa, ei tohiks praegusse saali suurema rahvahulga mahutamine midagi maksta.

Võimuliitlase Taavi Rõivase (RE) sõnul vähendaks suurem koosseis volikogu praegust ebaproportsionaalsust, kusjuures praegusele 30 miljonile lisanduva lisakulu võiks tema arvates katta volikogu liikmete hüvitise vähendamise arvelt, mis eeldab samas, et ka pealinnas praegu võimul olev Keskerakond sellega nõusse jääks.

Keskerakondlase Ain Seppiku (KE) väitel aga pole võimalik hüvitiste pealt kuut miljonit säästa, sest väga tähtis on tema hinnangul, et volinik saaks istungil korralikult tööd teha, ja selle võimaluse loomine maksab parasjagu.

Eilne ajaleht Pealinn kirjutas, et riigikogu koalitsiooni soov suurendada Tallinna linnavolikogu liikmete arvu läheb linnale maksma umbes kuus miljonit krooni.

Kui linnavolikogu istungite saal Vana-Viru 12 maja kolmandal korrusel on juba praegugi kitsas, sügiseks aga tuleb sinna juurde tekitada veel 16 lisakohta.

Üks täiendav koht läheb aga leheandmetel maksma umbes 375 000 krooni.

«Kõige kallimaks läheb tarkvaralahendus koos pultide ja tehnikaga, sest praegune süsteem on ette nähtud maksimaalselt 64 volikoguliikme jaoks,» sõnas Vitsut. Saali ümberehitamise kuludele tuleb tema sõnul lisada ka igakuised püsikulud nagu volinikele makstav kompensatsioon tehtud töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles