Mutli: olen langenud alusetu süüdistuse ohvriks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.
Jaanus Mutli. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli teatas Raepressi vahendusel, et ta ei ole politsei väärteoprotokolli kaasa toonud väidetavat õigusrikkumist toime pannud ning seega ei ole tal ka põhjust tagasiastumist kaaluda.

«See, et on alustatud menetlust ja protokoll koostatud, ei tähenda veel, et olengi süüdi,» ütles Mutli. «Süü vajab tõendamist ja võin puhta südamega kinnitada, et seda, mida tõendada, ei ole.»

Keskerakondlane Mutli lausus, et tõele mittevastavatele faktidel põhinevate lugude ilmumine mustab nii teda kui ka kogu linnavalitsust. «Tõele mittevastava süüdistuse tõe pähe serveerimine näitab ajakirjanduse subjektiivsust,» nentis ta.

Põhja politseiprefektuur koostas kolmapäeval Mutlile väärteoprotokolli, sest leidis, et mees on ametiisikuna vastu võtnud seadusega keelatud kingituse.

Väärteoprotokoll koostati korruptsioonivastase seaduse pargarahvi 26 lõige 2 aluse, mille kohaselt ei või ametiisik vastu võtta kingitusi ega nõustuda soodustustega, mis on määratud temale endale või tema lähisugulastele või -hõimlastele ning mille vastuvõtmine võib otse või kaudselt mõjutada tema töö- või teenistuskohustuste erapooletut täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles