«Vabariigi kodanikud»: Eesti poliitika on seda nägu nagu lubab valijaskond

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuht Aarne Rannamäe.
Saatejuht Aarne Rannamäe. Foto: Raigo Pajula

ETV saate «Vabariigi kodanikud» hooaja esimeses osas arutleti kohalike omavalitsuste valimistest, ning kuidas saavad inimesed kohaliku elu paremaks muutmisel kaasa rääkida.

Kõlavaks mõtteks saatest jäi, et praeguste erakondadega tuleb rahul olla, kuid neid peaks utsitama rohkem tegutsema.

 «Eesti poliitika on seda nägu nagu lubab valijaskond,» ütles saate külaline kirjanik Jaak Urmet. «Tuleb hakkama saada poliitilise massiga mis meil on, kuid seda tuleb tagant utsitada.»

Vabaühenduste liidu EMSLi töötaja Alari Rammo sõnul tuleb ettevaatlik olla uute populistlike jõududega, sest nende võimuletulek ei pruugi olla parem variant.

Kodanikuühiskonna programmi ekspert Hille Hinsberg märkis, et valima peaks koosluse, mis saab tööga kõige paremini hakkama.

«Võimu kätte tuleb delegeerida ainult nende probleemide lahendamine, millega me ise hakkama ei saa,» ütles kommunikatsioonikonsultant Andreas Kaju. «Tegelikult on üha rohkem asju, millega me saame ise hakkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles