Vaba Tallinna Kodanik moodustaks rohelistega ühise valimisnimekirja

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sügisestel kohalikel valimistel esimest korda osaleva valimisliidu MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Tallinna ühendus teeb valimisliidule Tallinna Rohelised ettepaneku moodustada ühine valimisnimekiri.

«Meid ühendavad mitmed programmilised ideed ja võiksime koostöös moodustada veel tugevama nimekirja, mis astub jõuliselt vastu parteide domineerimisele tallinlaste elus,» ütles valimisliidu juht Karli Lambot.

Näiteks soovib Vaba Tallinna Kodanik, et senised kodanike algatatud õigusakti eelnõu ja rahvaküsitlus areneksid pikas perspektiivis kohalikuks rahvaalgatuseks ja kohalikuks rahvahääletuseks ning rahvahääletuse tulemus oleks õiguslikult siduv, Roheliste programmis on samuti välja toodud suurema otsustusõiguse andmine linnakodanikele.

«Linnajuhtimise osas oleme sama meelt, et linna peavad juhtima professionaalsed apoliitilised juhid, mitte parteiliselt suunatud isikud, kelle kompetentsid ja erakondlikud huvid on küsitavad,» lisas Lambot. «Samuti on mõlema valimisliidu jaoks olulised lastega seotud küsimused, et lapsed oleksid hoitud ja vanemad rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles