Tartu sotsiaaldemokraatide nimekirja veab Heljo Pikhof

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatide Tartu piirkond kinnitas täna õhtul oma valimisnimekirja, mida veab erakonna linnapeakandidaat Heljo Pikhof ning mille lõpetab professor Marju Lauristin.

«Vaieldamatult on tegu sotsiaaldemokraatide kõigi aegade kõige tugevama nimekirjaga, millega loodetavasti liitub veel inimesi, kes tahavad seista parema Tartu eest. Meie vaieldamatuks trumbiks on ka sisukas ja põhjalikult läbi kaalutud  valimisprogramm.Läheme Tartus tegema aegade parimat valimistulemust,» rääkis Pikhof. 

Pikhofile järgnevad Johannes Mihkelsoni Keskuse juhataja Tõnu Ints, riigikogu liige ja Vudila mängumaa rajaja Kajar Lember, Ametiühingute Keskliidu Tartu osakonna juhataja Arno Arukask,  Tartu Ülikooli inimgeograafia teadur  Kadri Leetma, Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpetaja Toomas Jürgenstein, Tartu Ülikooli riigiteaduste tudeng Alina Aruoja, Tartu trükimuuseumi juht Lemmit Kaplinski ja  Tartu väikelastekodu Käopesa juht Sirli Peterson.
 
Enam kui 80-liikmelise nimekirja teise kümnesse kuuluvad Toidupanga eestvedaja Maire Koppel, Tartu Teaduspargi protolabi juhataja Roman Mugur, Tartu Ülikooli Raamatukogu turundusjuht ja kirjandusfestivali Prima Vista vedaja Ilona  Smuškina, endine tippkorvpallur ja ettevõtja Tarmo Kikerpill, omavalitsustegelane Ülo Veldre, Tartu Põllumeeste Liidu esimees Jaan Sõrra, ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõud Tiina Merkuljeva ja Playtechi IT-spetsialist Janar Tiiroja. 
 
Sotsiaaldemokraadid tahavad maksta igale koolilapsele 50 euro suurust koolialguse stardiraha ja kindlustada kõik linna mudilased alusharidusega. «Eakate ja puuetega inimeste ning nende omaste aitamiseks tuleb laiendada  päevahoiu teenust ja muuta koduhooldusteenus kättesaadavamaks,» ütles Pikhof.

«Tartus vajavad eelisarendamist kergliiklusteed, samuti tuleb välja arendada selge ja loogiline koostoime jalgsi liikumise ja bussiga sõitmise vahel. Bussiliinid ja nende sõidugraafikud peavad vastama inimeste vajadustele,» lisas Pikhof.

Samuti leiavad sotsiaaldemokraadid, et Tartu linnavalitsus peab tegema senisest hoopis tihedamat koostööd akadeemiliste ringkondade, haritlaste ja tudengitega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles