Pihl taunis päästjate palgakärbet

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Endise siseministri ja sotside esimehe Jüri Pihli sõnul ei tohi korraga langetada päästjate palku ja tõsta makse.


Tema väitel oleks politsei ja teiste sisejulgeoleku töötajate palkade langusest saanud rääkida siis, kui poleks tõusnud maksud ja riigieelarve oleks saanud tasakaalu, teatas erakonna pressiesindaja.

«Olukorras, kus valitsus tõstis makse, oleks saanud päästjate ja teiste sisejulgeoleku töötajate palgalanguse ära hoida,» väitis Pihl.

«Vaatamata sellele tahetakse palku ikka vähendada. Samuti pole valitsus suutnud viia riigieelarvet tasakaalu. On poolikud lahendused, kuid päästjatelt ja teistelt töötajatelt võetakse palka ikka vähemaks, see ei ole õige,» lisas Pihl.

Sotside liidri väitel oli tema siseministriks oleku ajal palgakärbe kõne all variandi puhul, kus maksud poleks tõusnud.

«Palgakärbe oli alternatiiv maksutõusule. Praegu oleme tänu valitsusele olukorras, kus on nii maksutõus kui ka palgakärbe,» ütles endine siseminister.

Siseministeerium ja ametiühing jõudsid täna eelkokkuleppele, et päästjate palku kärbitakse juulist 8 protsenti ning koondamised ja sulgemised jäetakse ära. Samas tõuseb juulist käibemaks 18 protsendilt 20-le ning kallinevad ka mitmed muud tasud, näiteks tõuseb kütuseaktsiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles