Anvelt: tallinlaste käegalöömine süvendab demokraatia kriisi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside Tallinna valimiskogu pühapäeval 25. augustil.
Sotside Tallinna valimiskogu pühapäeval 25. augustil. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelti kinnitusel on esmatähtis, et inimesed läheksid sügisel nii Tallinnas kui ka igal pool mujal Eestis valima, sest vastasel juhul on põhjust rääkida demokraatia tõsisest kriisist.

«Me seisame valiku ees, kas jätkata senist vastandumist, mis on toonud paigalseisu nii Toompeale kui Tallinnasse. Kas vaatame käed rüpes pealt, kuidas peaminister inimesi üleüldise heaolu lauluga unele suigutab või kuidas linnapea raiskab meie kõigi maksuraha enda ja oma satraapide isikukultuse võimendamiseks või astume sellele otsustavalt vastu?»ütles Tallinna sotsiaaldemokraatide valimiskogul esinenud Anvelt. «Käegalöömise alternatiiviks on näidata, et me hoolime oma linnast, oma riigist, meie laste ja ühiskonna saatusest.»

Nii Eesti riigis kui pealinnas on Anvelti sõnul olnud viimastel aastatel tegu demokraatia hiiliva kaaperdamisega kitsa klanni huvides. «See, et suur hulk inimesi ei oska ega taha täna valikuid teha, on otsene märk tõsisest demokraatia kriisist.  Riigis, aga ka Tallinnas valitseb sisuliselt vähemus enamuse üle. Näiline demokraatia süvendab inimeste eemaldumist poliitikast  ja käegalöömise meeleolusid,“ rääkis Anvelt. „Ühe partei ainuvõim Tallinnas, kuhu me oleme jõudnud kodanike poliitilise ükskõiksuse tõttu, ei korrumpeeri ainult ainuvõimu teostajat, vaid mõjub kurnavalt kogu linnale.»

Sotsiaaldemokraatidel lasub vastutus Tallinna ja ka riigi demokraatliku tuleviku ees, selle ees, et inimesed taastaksid usu, et just nemad võivad muuta poliitikat ja selle kaudu ka oma igapäevaelu, rõhutas Anvelt.

Pikemalt peatus linnapeakandidaat sellel, milline saab olema sotsiaaldemokraatlik ja põhjamaine Tallinna  juhtimine. «Peale valimisi oleme valmis pidama koalitsiooniläbirääkimisi nendega, kes austavad meie valijate tahet. Nendega, kes on valmis tooma linnajuhtimisse tagasi demokraatia, andma linnaosadele ja nende elanikele tagasi väärilised õigused, lahendama kiirelt ja tegusalt lasteaedade probleemid, võimaldama kõigile lastele huvi-või spordiringis käimist, lahendama eakate ja paljulapseliste perede sotsiaalküsimused, investeerima Tallinnasse kui merelinna ja käivitama lähivaldadega ühtse transpordisüsteemi,»tõi Anvelt välja erakonna programmilisi eesmärke.

Sotsiaaldemokraadid lõpetavad maksumaksja raha pumpamise poliitpropagandasse ning teevad lõpu Tallinna ja riigi vahelisele vastasseisule, lisas ta.

Valimiskogu jätkub Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri kõnega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles