IRL loodab valimistel saada 100 000 toetajat

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu ütles täna Jõgevamaal toimunud erakorralisel erakonna suurkogul, et erakonna positsioon kohalike valimiste eel on tugev ning IRL püstitas väljakutse saada sügisel toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel IRLi programmile 100 000 inimese toetus.

«IRL läheb kohalikel valimistel oma nimekirjaga välja kõigis maakondades ja enamuses valdades. IRL püstitas väljakutse saada sügisel toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel IRLi programmile 100 000 inimese toetus,» ütles Reinsalu.

Reinsalu sõnul on omavalitsuste keskne roll järgmisel neljal aastal olla ettevõtlusele ja töökohtade loomisele kaasaitaja. «Selleks, et hoida meie omavalitsusi elujõulisena peame suutma lahendada tasuvate töökohtade mure. Me soovime omavalitsusi ja omavalitsusjuhte, kes on võimelised pakkuma ettevõtjatele võimalusi luua uusi töökohti ning inimestele kvaliteetseid teenuseid ja turvalist elukeskkonda,» ütles IRLi esimees.

«Ettevõtluse soodustamiseks saavad omavalitsused arendada transpordivõimalusi, pakkuda paindlikku lastehoiu teenust, mis võimaldab töö ja pereelu paremini ühildada, tagada kiire planeeringute menetlemise ning pakkuda kaasaegset taristut.»

IRLi suurkogu kiitis täna heaks kohalike valimiste üleriigilise programmi. Regionaalminister Siim Kiisler, kes juhtis valimiste programmi koostamist ütles, et IRLi kohalike valimiste programm tugineb suve jooksul läbi viidud üleriigilisele küsitlusele.

«Me saime ligi 30 000 vastust, mis näitab, et inimesed tahavad kaasa rääkida. Täna on inimeste jaoks kõige olulisemad küsimused oma kodu ja ka tasuv töökoht selle lähedal, perede turvatunne ja see, et meie lapsed saaksid hea hariduse,» ütles Kiisler ning kinnitas, et just nende asjade eest IRL kavatsebki seista kõikides valdades ja linnades.

Programmis on toodud IRLi peamised eesmärgid, tegevused ja põhimõtted kohalike omavalitsuste juhtimisel peale 2013. aasta kohalikke valimisi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles