Eestis registreeriti Piraadipartei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadipartei meeleavaldus Stockholmis.
Piraadipartei meeleavaldus Stockholmis. Foto: SCANPIX

Reedel registreeriti Eesti äriregistris MTÜ Piraadipartei, Tartu aadressile registreeritud partei asutajad on 20. aastates noored.

«Hetkel ei tahaks veel programmist rääkida, MTÜ sai alles äsja registreeritud,» ütles BNSile Piraadipartei juhatusse kuuluv Alari Keedus, lubades avalikkust siiski peatselt partei plaanidest teavitada.

Keeduse sõnul koosneb partei toetajaskond peamiselt noortest inimestest ja seda loodetakse lähiajal jõudsalt suurendada.

Keedus ei välistanud tulevikus ka oma nimekirjaga valimistel osalemist, kui partei populaarseks osutub.

Rootsis asutati Piraadipartei 1. jaanuaril 2006. aastal. Partei peaeesmärk on reformida autorikaitseseadust ja patentidega seotud seadusi. Partei pole lasknud end liigitada poliitilisel spektril parem- ega vasakparteiks.

2006. aasta valimistel sai Rootsi Piraadipartei 34 918 häält, mis on 0,63 protsenti kõikidest antud häältest. Parlamenti pääsemiseks on vaja vähemalt neli protsenti häältest.

2009. aasta Euroopa Parlamendi valimistel kogus Piraadipartei Rootsis 7,1 protsenti häältest, mis andis saadud häälte arvult Rootsi erakondade seas viienda koha ja tagas ühe mandaadi Euroopa Parlamendis.

Lisaks Rootsile on ametlikult registreeritud piraatide partei Wikipedia andmetel olemas Austrias, Hispaanias, Poolas ja Saksamaal. Veel mitmes riigis pole nad ametlikult registreeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles