Kukk: Reformierakond on suvel puhanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk
Martin Kukk Foto: Raigo Pajula / Postimees

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk tõdes augustikuiseid erakondade toetusreitinguid kommenteerides, et partei on pingelise hooaja järel suvel puhanud, kuid valimisteks on suutlikkus olemas.

«Pika ja pingelise hooaja järel oleme kõik suvel puhanud ja teinud sisulisi ettevalmistusi kohalikeks valimisteks,» märkis Kukk.

«Järgeneva kahe kuu kõige tähtsam küsimus on, et kes suudab pakkuda Eesti inimestele seda sisu, mida oma linna või valla juhtimises oodatakse ning kelle pink on piisavalt pikk, et omavalitsustes juhivastutust kanda. Reformierakonnal see suutlikkus ja meeskond on. Tegutseme selle nimel, et nagu ollakse Eesti arengu üle uhked, saaks igaüks oma kodukoha juhtimise üle tulevikus sama uhke olla.»

Augustis toetas parlamendierakondi kokku seitse protsenti vähem inimesi kui juulis, samas kui kahe parlamendivälise erakonna toetus tõusis valimiskünnise lähedale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest 869 vastajaga küsitlusest.

Kõige populaarsemad erakonnad olid opositsiooni kuuluvad Keskerakond (26 protsenti) ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (25 protsenti). Koalitsioonierakondadest oli populaarsem Reformierakond 20-protsendise toetusega, Isamaa ja Res Publica Liidu toetus oli 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles