Riisalo: IRLi toetus on püsinud stabiilne

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo.
Tiit Riisalo. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Tiit Riisalo leiab, et Reformierakonna toetuse muutusest augustis ei tasu liiga palju välja lugeda, samas hindas ta seda, et IRLi toetus pikka aega samal tasemel on püsinud.

«Valitsusvastutust mitte kandvate erakondade toetus on koalitsioonist olnud kõrgem juba mõnda aega ning Reformierakonna toetuse muutusest augustiks ei maksaks liiga palju välja lugeda,» arvas Riisalo augustikuist erakondade toetust kommenteerides.

«IRLi toetus on püsinud pikka aega stabiilsena ning usume, et meil on hea platvorm toetuspinna kasvatamiseks,» leidis Riisalo.

«IRLi üleriigiline küsitlus on jõudnud lõppfaasi ning õigepea hakkame inimestele küsitluse tulemuste kohta tagasiside andma. Samuti on IRLil paika saamas tugevad meeskonnad erinevates omavalitsustes üle kogu Eesti,» lisas Riisalo.

Augustis toetas parlamendierakondi kokku seitse protsenti vähem inimesi kui juulis, samas kui kahe parlamendivälise erakonna toetus tõusis valimiskünnise lähedale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest 869 vastajaga küsitlusest.

Kõige populaarsemad erakonnad olid opositsiooni kuuluvad Keskerakond (26 protsenti) ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (25 protsenti). Koalitsioonierakondadest oli populaarsem Reformierakond 20-protsendise toetusega, Isamaa ja Res Publica Liidu toetus oli 14 protsenti, mis kuu varasemaga ei muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles