Komisjoni hinnangul ähvardab roheliste erakonda pankrot

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised.
Rohelised. Foto: Liis Treimann

Riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) aseesimehe Kaarel Tarandi sõnul leidis komisjon, et Erakond Eestimaa Rohelised on sisuliselt pankrotis.

Täna kogunenud komisjoni istungil otsustati erakonnale Eestimaa Rohelised suure negatiivse netovara seisu (-68 000 eurot) tõttu saata märgukiri, milles juhitakse erakonna juhtkonna tähelepanu sellises olukorras seadusest tuleneva hoolsuskohustuse rakendamise vajadusele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tarand ütles, et sisuliselt on rohelistel tegemist pankrotiseisundiga ning erakonna seis on niivõrd raske, et seal erilist majanduslikku väljapääsu ei paista olevat.

Erakonna esimees Aleksander Laane kinnitas, et pankrotiohtu ei ole ning sama arvab ka erakonna majandusliku seisuga tutvunud audiitor.

«Me teeme tööd iga päev selle nimel, et need võlad ära maksta,» ütles Laane ja lisas, et kogu raha mis laekub, kaasa arvatud liikmemaks, läheb erakonna võlgade katteks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles