Isamaalise Tartu Kodaniku linnapeakandidaadiks pürib kolm inimest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Veiko Spolitis.
Pildil Veiko Spolitis. Foto: Peeter Langovits

Mittetulundusühing Vaba Isamaaline Kodanik asutas täna Tartus valimisliidu Isamaaline Tartu Kodanik, mille septembris toimuvale üldkogul pürivad liidu Tartu linnapeakandidaatideks Jüri Saar, Imre Mürk ja Veiko Spolitis.

Jüri Saar on Tartu ülikooli kriminoloogia professor, Veiko Spolitis politoloog ja Imre Mürk Tallinna tehnikaülikooli doktorant.

Jüri Saare sõnul tuleb Tartu äriühingute ja sihtasutuste nõukogudesse valida oma ala eksperdid. «Nõukogud on muutunud mugavaks kohaks, kuhu saadetakse erakonnale lojaalseid inimesi «puhkama». Munitsipaalettevõtete ja sihtasutuste töö ülepolitiseerimine on praegu suur konfliktide allikas ja avaliku raha raiskamine,» ütles Saar.

Imre Mürki sõnul on  vaatamata sellele, et Tartus on kõige rohkem kõrgharidusega tööjõudu,  tartlaste sissetulekud Eesti keskmisest maha jäänud ja igal aastal kaob Tartus tuhat töökohta.

«Linnavalitsusel tuleb luua uute töökohtade tekkimiseks tarvilik tugisüsteem: tuua Tartusse uusi investeeringuid, arendada tööstusparke ja parandada koostööd kutsekoolide ning  ettevõtjate vahel,» ütles Mürk.

Tallinnas on Vaba Isamaaline Kodanik asutanud valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles