Randpere teeb uue katse luua Tallinnas Keskerakonna vastane ühisrinne

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Marina Puškar

Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaat Valdo Randpere kavatseb lähinädalatel üritada uuesti saavutada suuremate erakondade vahel kokkulepe moodustada Tallinnas Keskerakonna vastane ühisrinne.

«Ma tegin selle ettepaneku mõned kuud tagasi kevadel. Tegin sotsidele ning Isamaa ja Res Publica Liidule ettepaneku, et lepime kokku ühisosas ning ütleme ka valijatele, et me moodustame järgmise linnavalitsuse koos ja teeme koostööd,» ütles Randpere Postimehele.

Ta märkis, et kahjuks ei olnud sotsid selle sooviga päri ja ei soostunud kokkulepet sõlmima.

«Sotsidele meeldib istuda ja vaadata Toompea poole, et igaks juhuks mitte midagi enda jaoks ära rikkuda. Siiamaani on see nende edu valem olnud see, et «istu vaikselt paadis ja ära liiguta». Aga ma teen lähinädalate jooksul ühe katse veel, proovin rääkida nende erakondadega ja katsun jõuda kokkuleppele,» lausus Randpere.

Ta tõdes, et kui erakonnad praeguse linnavalitsuse vastase ühisrinde loomises kokkuleppele ei jõua, ei usu ka valijad, et parteid suudaksid teha pärast valimisi koostööd ning see vähendab nende motivatsiooni üldse valimistest osa võtta.

Randpere sõnul oleks ta teoreetiliselt valmis erakondade kokkuleppe saavutamise nimel loovutama linnapeakoha kellelegi teisele, aga kohtade jagamisest saab tema sõnul rääkida alles pärast valimistulemise selgumist.

«Kui mul oleks valida, kas minu jaoks on tähtsam, et Reformierakonnal oleks pealinnas linnapeakoht või see, et Tallinnas oleks praegusest parem linnavalitsus, siis minu jaoks oleks teine variant parem. Aga juhul kui valimistulemus seda võimaldab, siis me hea meelega moodustaksime järgmise linnavalitsuse ja ma oleksin linnapea,» sõnas Randpere.

Ta lisas, et kõik inimesed, kes ei ole rahul praeguse linnavalitsusega, peaksid tulema valimistel välja ja hääletama.

«Ma ei ütle nendele inimestele, et hääletage Reformierakonna poolt. Ma ütlen, et kes ei poolda praegust linnavalitsust, minge lihtsalt valima. Ärge ainult virisege kodus diivani peal istudes, tehke ise ka midagi selle heaks, et Tallinnas läheks inimeste jaoks elu paremaks,» ütles Randpere.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles