Reformierakond lubab kulutada Tallinnas teeremondile vähemalt 15 miljonit aastas

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont.
Teeremont. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna Tallinna piirkonna üldkogu kinnitas täna valimisprogrammi, milles erakond lubab Tallinnas võimule saades kulutada teederemondile vähemalt 15 miljonit eurot aastas.

Samuti lubab erakond linnas võimule tulles valmis ehitada Russalka juurest sadamani kulgeva Põhjaväila ümbersõidu ja Haabersti eritasandilise ristmiku.

Ka lubab erakond suurendada lasteaedadele mõeldavat lastehoiu raha seniselt 106 eurolt kuus 130 euroni. Samuti lubab partei võimule tulles investeerida uute lasteaedade ehitusse ja vanade remonti igal aastal vähemalt kuus miljonit eurot.

Ka lubab erakond tõsta laste sünnitoetuse seniselt 320 eurolt 650 euroni.

Reformierakonna Tallinna piirkonna esimees Valdo Randpere sõnul vajab Tallinn tiigrihüpet ühistranspordiga liiklemisel. «Probleemiks on täna see, et eri transpordiliigid linna sees - tramm, buss, troll ja väljas - rong, buss, lennukid ei suubu ühte keskusse. Eri ühistranspordi liikidega sõitmine on ebamugav ja ei teki sünergiat,» märkis Randpere.

Erinevate transpordiliikide kokku koondamine annab tema sõnul kõige suurema logistilise efekti ja selleks tuleks koostöös riigiga rajada Tallinnasse Ülemiste ühistranspordikeskus, milles toimiks korraga rongi-, lennu- ja maanteetransport.

Randpere sõnul on samuti oluliseks prioriteediks korras teed ja sujuv liiklemine. Tallinna linn rahastab teede jooksvat remonti tsükliliselt vastavalt valimistele. Seetõttu lagunevad teed kiiremini, kui neid remontida jõuab. Samuti ei ole Tallinna linn pidanud prioriteediks suurte liiklussõlmede välja ehitamist ja omapoolse kaasafinantseerimise garanteerimist,“ märkis Randpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles