Turay: valimistel esindan kogukonna vaateid

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Turay
Abdul Turay Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas Tallinna linnavolikokku kandideeriv kolumnist Abdul Turay ütles Postimehele, et valimistel kavatseb ta esindada oma kogukonna vaateid ning end Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), Keskerakonda või Reformierakonda toetamas ta ei näe.

Turay ütles Postimehele, et kandideerib sotsiaaldemokraatide nimekirjas, kuid liitunud nendega ei ole. Lisades, et poliitilistelt vaadetelt on ta aga liberaaldemokraat, jäädes sotsiaaldemokraatidest pisut konservatiivsemaks.

Ta märkis, et IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross kutsus teda kandideerima nende ridades, kuid otsus langes SDE kasuks, kuna kogukond, mida ta esindab on vasakpoolsete vaadetega.

Ta lisas, et peab Krossist väga lugu ning peab tema soovi erakonda uuendada siiraks, kuid hilja tulnuks.

Küsimusele, kes võiks olla tema potentsiaalne valija, vastas Turay, et Martin Helme see ilmselt ei ole.

Turay plaanib sel aastal sooritada eesti keele B2-taseme eksami ning vestleb vabamas keskkonnas Eesti keeles ilma suuremate raskusteta, poliitilist debatti eelistaks ta aga pidada inglise keeles, kuna hirm valesti öelda ja hääldada on suur.

Küsimusele, mida ta valimistel kandideerimise juures kõige enam pelgab, vastas Turay, et enim hirmutab teda mõte privaatsuse kaotamisest, ta sai ka hiljuti isaks ning sooviks koos pojaga aega veeta.

Turay sõnul on ta perekond praegu rohkem keskendunud poja sünnile, kui tema kandideerimisele.

Turay on saanud hariduse Londoni Metropolitani Ülikoolis ning Tampere Ülikoolis Soomes. Ta on ajakirjanikuna töötanud muuhulgas ka Hong Kongis ja Taiwanil ning olnud ajalehe Baltic Times peatoimetaja. Lisaks kirjutamisele on Turay Vanalinna Hariduskolleegiumi õpetaja ning  külalislektor Tallinna Ülikoolis. Mullu ilmus Turay sulest raamat «Väike valge riik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles