Anvelt: Tallinna TV boikott oleks taktikaliselt vale

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt. Foto: Toomas Tatar

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik teatas, et liidu kandidaadid ei kavatse osa võtta Tallinna Televisiooni (TV) saadetest, milles kajastatakse kohalike omavalitsuste valimisi. Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe, sotsiaaldemokraat Andres Anvelti hinnangul oleks taktikaliselt vale lasta Tallinna TVs lokata vaid ühekülgsel propagandal.

Tallinna linnapeakandidaat Anvelt ütles Postimehele, et sotsiaaldemokraadid ei näe põhjust boikoteerida Tallinna TV saateid. «Tänasel päeval on meediakanal olemas ja jätta see täiesti Keskerakonna meelevalda oleks taktikaliselt vale.»

Ta märkis, et Tallinna linna tuleviku üle on avalikku debatti vähe ja kui see tekib Tallinna Televisioonis, on see ainult tervitatav. «Teistes meediakanalitest on debatt Tallinna tuleviku üle puudulik, pigem räägitakse laiemalt riiki puudutavatel teemadel.»

Maksumaksja rahaga ehitatud meediakanal Tallinna TV Anvelti sõnul sotsiaaldemokraatide võimule tuleku või koalitsiooni läbirääkimiste puhul oma praegusel kujul kindlasti jätkata ei saa. «Praegu aga jätta see Keskerakonna meelevalda ja lasta seal teha ühesuunalist ajupesu oleks vale,» ütles ta.

Anvelti sõnul on Eestis olemas maksumaksja raha eest töötav Eesti Rahvusringhääling, mis on ka sõltumatu kanal, Tallinna TV on aga kaugel sõltumatusest.

Ta lisas, et Tallinna TV võiks tulevikus jätkata erakanalina. «Kui kanal kinni panna ja lõpetada tema tegevus sekundi pealt tooks see kaasa erinevaid trahve ja need summad jääksid koormama linna eelarvet. Kanaliga tuleks käituda majanduslikult ja targalt.»

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik teatas teisipäeval, et liidu kandidaadid ei kavatse osa võtta Tallinna Televisiooni saadetest, milles kajastatakse kohalike omavalitsuste valimisi.

Liit ei pea õigeks esineda maksumaksja rahast ülalpeetavas poliitiliselt kallutatud telekanalis ning kutsub üles ka Tallinna opositsiooniparteisid Tallinna TV valimissaateid boikoteerima.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik on MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) poolt ellu kutsutud laiapõhjaline valimisliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles