Sotsiaaldemokraadid avalikustasid kohalike valimiste loosungi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ja Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt avalikustavad erakonna valimisloosungi. Esines ka noor räppar Kemo.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ja Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt avalikustavad erakonna valimisloosungi. Esines ka noor räppar Kemo. Foto: Toomas Tatar

Sotsiaaldemokraadid lähevad kohalikele valimistele loosungiga «Tule meiega! Täna Türi ja Tallinn, homme Toompea,» mis kätkeb endas sõnumit, et muudatused riigis algavad muutustest igas vallas või linnas.

Erakonna valimisloosungit saab kohandada vastavalt konkreetsele linnale või vallale, näiteks «Tule meiega! Täna Tartu, homme Toompea» või «Tule meiega! Täna Värska, homme Toompea.»

«Soovime panna inimesi mõtlema selle üle, et omavalitsuste valimistest sõltub väga palju. Neist valimistest sõltub see, mis Eesti riigist üldse saab. Seega - kui sa tahad, et Eestis läheksid asjad paremuse suunas, siis tuleb teha esimene samm ja minna valima,» selgitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

«Meie üleskutse on suunatud ka inimeste suuremale kaasamisele. Me ei küsi inimeselt häält, et tema eest valitseda, vaid kutsume kaasa mõtlema ja koos tegutsema.»

Mikseri väitel tulenevad paljud Eesti hädad ja probleemid sellest, et pealinn vastandab end riigile ja riik vastandub pealinnale. «Neist vastasseisudest kaotavad pahatihti ülejäänud linnad ja vallad. Eesti on üks organism – siin ei peaks keegi püüdma kellegi teise arvel paremini elada. Kogu Eesti peab arenema,» rääkis Mikser.

Tallinna linnapeakandidaadi Andres Anvelti sõnul tahavad sotsiaaldemokraadid korraldada linnajuhtimise ümber nii, et linnakodanike hääl oleks ka tegelikkuses kuulda.

«Usun, et oleme ühes asjas ühel meelel – ühe partei ainuvõim pealinnas peab lõppema, sest muidu on jätkuvalt nii, et pärast valimisi domineerib ühe kolmandiku tallinlaste soov kahe kolmandiku üle,» ütles Anvelt. «Ja mõistagi saab sotsiaaldemokraatlik linnajuhtimine olema aus, avatud ja korruptsioonivaba. Meie ei varasta maksumaksjalt tema enda raha,» kinnitas Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles