Tallinna negatiivne lisaeelarve läks kolmandale lugemisele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu saal.
Tallinna linnavolikogu saal. Foto: Priit Simson.

Linnavolikogu arutas istungi viimase päevakorrapunktina täna juba teist korda Tallinna negatiivset lisaeelarvet, mis peab seaduse kohaselt läbima volikogus kolm lugemist.


Lisaeelarvesse tehti linnapea Edgar Savisaare sõnul kokku üheksa parandusettepanekut. «Nende seas oli ka neid, mille suhtes linnavalitsus võttis positiivse hoiaku, need olid Märt Sultsi ettepankeud,» lausus linnapea. Märt Sults on linnapea erakonnakaaslane.

Volikogu opositsiooni ettepanekuid vahepeal koos istunud rahanduskomisjon ei toetanud.
Opositsionäärid, kes julgesid Savisaarele selle kohta küsimusi esitada, said linnapealt valusasti sarjata.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri küsimusele, kui pikalt parandusettepanekuid üldse arutati ja miks loobuti näiteks ettepanekust vähendada linna avalike suhete eelarvet, vastas Savisaar: «Mida te sellega tahate saavutada? Te tahate saavutada seda, et me peame linna infosaalid kinni panema. Te tahate saavutada, et meil enam ei ilmuks linnaosalehti,» süüdistas linnapea.

«Ma saan aru, et teie huvi on see, et Tallinna linna elanik saaks lugeda ainult seda, mida kirjutab Postimees ja mida mõtleb Ansip. Meie ei ole selle seisukohaga nõus. Me arvame, et Tallinna inimestel on huvi saada maailmast kogu see mitmekesine pilt, mida see maailm endas sisaldab, kaasa arvatud ka Tallinna linnast. Me arvame, et Tallinna linna elanikel on õigus seda kõike teada saada. Ja teada saada ka seda, millest Postimees ja tema mõttekaaslased vaikivad. Nii et me kindlasti ei toeta avalike suhete osas eelarve kärpimist,» kuulutas Savisaar volikogu kõnetoolist.

Üheksa parandusettepaneku läbihääletamiseks kulus volikogul alla kümne minuti. Kõik jäi nii, nagu rahanduskomisjon oli otsustanud ning opositsiooni ettepanekud hääletati maha.

Seejärel otsustas volikogu lugeda eelarve teise lugemise lõppenuks ning saata see kolmandale lugemisele. Kolmas lugemine ja negatiivse lisaeelarve vastuvõtmine toimub järgmisel volikogu istungil, mis leiab aset täpselt nädala pärast. Sellesse parandusettepanekute tegemiseks on linnavolinikel aega homme keskpäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles