Riigikogu koguneb täna täiendavale istungile

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits

Seoses maksutõususid ja erinevaid kärpeid ette nägevate seaduseelnõude aeglase menetlemisega koguneb riigikogu täna kell 15 täiendavale istungile, et parlament jõuaks kõiks soovitud seaduseelnõud enne suvepuhkust läbi hääletada.

Täna kell 10 juba algas ning praeguseni ka veel kestab üks riigikogu istung ja seal on viie eelnõu seas ka teise lisaeelarve seaduse eelnõu ning töölepingu seaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu kolmandad ehk viimased lugemised. Mõlemad eelnõud on kaasa toonud ägedaid poliitilisi vaidlusi.

Tööepinguseadust puudutav eelnõu kaotab 1. juulist kehtima hakkama pidanud töötute uued hüvitised ning tõstab töötuskindlustusmakse maksimummäära praeguselt 3 protsendilt 4,2 protsendile.

Kell 15 algava istungi päevakorras on kuus eelnõu ning enim on kõneainet tekitanud teise lisaeelarvega seotud seaduste muutmise eelnõu, mis muuhulgas sisaldab käibemaksu tõstmist, keskkonnatasude kergitamist, mitme aktsiisi tõstmist ning ka haigushüvitiste kärpimist ja õppelaenu hüvitamise kaotamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles