Maksutõusud ja haigushüvitiste kärbe liiguvad vastuvõtmise suunas

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogu lõpetas negatiivse lisaeelarvega seotud seaduste muutmise eelnõu teise lugemise ning jättis väikese häälteenamusega sinna sisse nii käibemaksu tõstmise kui ka haigushüvitiste kärpe.

Samuti jäeti eelnõu teksti sisse ka mitu korda kerkivad keskkonnatasud ning erinevad aktsiisitõusud. Vähemusvalitsusel (Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit) on 101-liikmelises riigikogus 50 saadikut, kuid neid toetavad või vähemalt ei hääleta opositsiooni poolel kuus roheliste saadikut.

Käibemaksu tõstmine alates 1. juulist 18 protsendilt 20 protsendile kogus 54 poolt- ja 43 vastuhäält. Haigushüvitiste kärbe aga 51 poolt- ja 42 vastuhäält.

Haigushüvitiste kärbe tähendab, et haige lapsega kodus olev vanem saaks alates 1. juulist senise täispalga asemel hüvitist 80 protsenti palgast ning kui töötaja on ise haiguslehel, siis praeguse 80 protsendi asemel 70 protsenti palgast.

Kolmandale lugemisele ehk lõplikule hääletamisele tuleb eelnõu homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles