Anvelt: Põhja-Tallinna linnaosajuhtide tegevus võib olla korruptiivne

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Peeter Langovits

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe Andres Anvelti hinnangul võib Põhja-Tallinna linnaosajuhtide plakatite ülesriputamine maksumaksja raha eest olla vastuolus selle aasta aprillist kehtima hakanud uue korruptsioonivastase seaduse mitmete sätetega.

Korruptsioonivastase erikomisjoni esimehena peab ta enda kohuseks antud teema septembris komisjonis tõstatada, teatas riigikogu pressitalitus.

Anvelti sõnul kirjeldab uus korruptsioonivastane seadus avaliku vahendi korruptiivset kasutamist tõsise õigusrikkumisena. Korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe kinnitusel on selle sätte kohaselt karistatav ametiisiku tegevus, kus ametiisik kasutab avalikke vahendeid  enda või teise isiku huvides, loomaks talle soodustatud ja eelistatud olukorda.

«Antud juhul on soodustatud olukorraks poliitreklaami tegemine avalikest vahenditest. Säte annab muidugi laiemat tõlgendusruumi ja räägib ka ametikohustuste rikkumisest. Peituda selle taha, et plakatitega teavitati kodanikke, on ülimalt kohatu,» märkis Anvelt.

«On kahju, et mõned poliitikud kasutavad ikka veel avalikke vahendeid isikliku poliitpropaganda tegemisel, naeruvääristades sellega mitte ainult kogu poliitmaastikul toimuvat, vaid ka valijaid endid, kellele  proovitakse pakkuda teeneid nende endi raha eest. Kuidas meile meeldiks, kui meie ukse taha tuleks müügimees, kes enne küsib selle külastuse eest raha? Ma arvan, et enamus meist ei võtaks sellist pakkumist kuulda. Poliitpropaganda puhul oleme aga pandud sundostu ette,» selgitas ta.

Korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe sõnul peab ta enda kohuseks antud teema septembris komisjonis tõstatada. Anvelti kinnitusel määratleb korruptsioonivastane seadus linnaosavanemad ametiisikutena, kelle suhtes on komisjonil õigus anda hinnanguid, kui komisjonil on kahtlus, et nende toimingutel on korruptiivne iseloom.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles