Ansip: plakatite nimetamine linnaelanike informeerimiseks on häma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Tammemägi kepikõnnikampaania reklaam Stroomi rannahoonel.
Karin Tammemägi kepikõnnikampaania reklaam Stroomi rannahoonel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip leidis, et maksumaksja raha eest linnapilti poliitikute nägudega plakatite  üles riputamine ei ole aktsepteeritav.

Ansip tõdes valitsuse pressikonverentsil, et pole näinud ajakirjaniku küsimuses viidatud Kredexi voldikuid, millel on majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi (IRL) näopilt. «Ega siis poliitik pole ka midagi niisugust, mida peaks nii väga häbenema, et ei tohi enam nime ega nägu rahvale näidata, võib ikka,» lausus peaminister valitsuse pressikonverentsil. Ta täiendas, et kui minister soovitab voldikus majade soojustamist ja seal kõrval on tema pisike pildike, siis võib minister seda teha ja see pole paha.

«Aga kui neid näidatakse tohututel plakatitel, mille eest maksab maksumaksja, siis see kindlasti aktsepteeritav ei ole. Kui seda tehakse erakonde poolt valimiskampaania käigus, erakond ausalt maksab selle eest, loomulikult, see on aktsepteeritav.»

«Aga kui seda tehtaks maksumaksja raha eest ja väidetakse, et see on elanike informeerimine, siis see on häma,» ütles Ansip.

Tallinna linn  on viimastel päevadel püstitanud linna mitmeid suuri plakateid Keskerakonna poliitikutega. Näiteks Stroomi rannas kepikõnnitreeningute plakatil on suur Põhja-Tallinna linnaosa keskerakondlasest vanema Karin Tammemäe pilt, tema asetäitja Priit Kutser on aga teisel plakatil, kus lubab mõne aasta pärast sulistada spordikompleksi basseinis.

Mõlema reklaami eest maksab Põhja-Tallinna linnaosavalitsus, reklaamide hinda aga ei avalikustata. Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles linnavalitsuse kolmapäevasel pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates, et liiga ennatlik on nimetada linna püstitatud poliitikute plakateid valimiskampaaniaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles