Riigikogu koguneb neljapäeval täiendavale istungile

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu koguneb lisaeelarvet ja töölepinguseadust puudutava eelnõu hääletamiseks neljapäeval täiendavale istungile.

Täiendava istungi vajadus tekkis seetõttu, et täna jäi pooleli negatiivset lisaeelarvet puudutava eelnõu arutamine, sest selle käigus esitasid opositsioonipoliitikud massiliselt täpsustavaid küsimusi ning astusid üles kaheksaminutiliste kõnedega. Eelnõu teine lugemine jätkub seetõttu homme.

Reformierakondlasest riigikogu aseesimehe Keit Pentuse sõnul kutsutakse täiendav istung neljapäeval kokku kas pool tundi pärast kell 10 algava korralise istungi lõppu või kui vahepeal peavad koos käima veel ka riigikogu komisjonid, siis pärast nende lõppemist.

Täiendava istungi päevakorras peaksid olema negatiivse lisaeelarve eelnõu, negatiivse lisaeelarvega seotud seaduste eelnõu ning töölepinguseaduse ja sellega seotud seaduste muutmise eelnõu kolmas lugemine ehk lõplik hääletamine.

Eelnõud näevad ette avaliku sektori kulude kärbet, erinevaid aktsiisi- ja maksutõuse, keskkonnatasude tõstmist ning mitmete hüvitiste kärpimist. Valitsusliit tahab nende eelnõudega parandada riigi eelarvepositsiooni kuue miljardi krooni võrra.

See kindlustaks, et Eesti riigieelarve defitsiit jääb alla kolme protsendi ning säilub võimalus euro kasutuselevõtuks 2011. aasta jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles