Mikser: parlamendierakondade juhid ei peaks kohalikest valimistest osa võtma

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku partei esimees Sven Mikser
Sotsiaaldemokraatliku partei esimees Sven Mikser Foto: Peeter Langovits

Riigikogus esindatud erakondade esimeestel ei sobi kohalike omavalitsuste valimistel osaleda, leiab sotsiaaldemokraatliku erakonna juht Sven Mikser.

Mikser ütles Postimehele, et otsustas pärast SDE esimeheks saamist, et parteijuhina ta kohalikest valimistest osa ei võta. «Ma usun, et parlamendierakondade juhtide koht on kas valitsuses või parlamendis,» põhjendas ta.

«Ma pigem tahaks kriitikanoole visata Savisaare pihta, kes parlamenti valituna pole pahatihti parlamenti saabunud, vaid on jäänud linna juhtima ja see on tegelikult tekitanud vastandumise Tallinna ja riigi vahel. Suur parlamendierakond kritiseerib valitsust mitte parlamendi opositsioonist vaid pealinna omavalitsuse vaatevinklist. See ei ole normaalne,» leidis Mikser.  

Samas ei näe ta midagi taunitavat riigikogu liikmete kandideerimises kohalikel valimistel. «See on normaalne ja lubatav.»

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles tänases Kesknädala intervjuus, et on üllatunud Urmas Paeti ja Sven Mikseri otsusest kohalikel valimistel mitte kandideerida, kuna erakonna juhtfiguuride puudumisel püüavad Tallinnas hääli vaid edevad hampelmannid.

«See on võimulolija tavapärane kampaaniakäitumine - üritatakse halvustada konkurente,» pareeris Mikser. «Mina ei suhtuks väga kergelt ühtegi kandidaati, halvustamine ei ole hea toon poliitikas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles