Ojasalu: Kutseri ja Tammemägi plakatitest jääb mulje, et see on isikureklaam

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu.
Ardo Ojasalu. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu hinnangul ei ole Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri suurte plakatite puhul tegemist teavituse, vaid isikureklaamiga.

«Ajakirjanduses avaldatud piltidest jääb küll mulje, et tegemist on isikureklaamiga,» ütles Ojasalu ERRi uudisteportaalile.

Ta ütles, et oluline on ära määratleda, mis täpselt käib teavituse alla ja mis on valimistega seotud või laiemalt võttes poliitiline reklaam. Ojasalu märkis, et seda määratlust ei ole seni üheski õigusaktis tehtud, aga seda on võimalik teatud kriteeriumide või tingimuste alusel ka n-ö tavamõistuslikult ära määratleda.

«On ju iseenesestmõistetavalt selge, et inimeste, kelle töö on valitseda linna või riiki, mille kogu tegevus toimub maksumaksja raha eest, põhitegevus on teiste teenindamine, mitte enda eksponeerimine,» lisas Ojasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles