Altosaar Männiku loodavast parteist: Eesti ei vaja uut poliitilist kiirtoitu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Peeter Langovits

«Usalduse defitsiit meie poliitilise süsteemi ja parteide suhtes on liiga suur selleks, et täita seda järjekordse poliitilise kiirtoiduga,» kommenteerib ühenduse Vaba Isamaaline Kodanik üks eestvedajaid Aimar Altosaar võimalikku uue, Jaan Männiku kavandatava erakonna sündi.

Põhiliselt Isamaa- ja ResPublica Liidu (IRL) liikmete algatusel loodud MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik mõttekoja liige Aimar Altosaar usub, et uut erakonda kavandav Jaan Männik jõuab varem või hiljem järelduseni, et Eesti ei vaja projektipõhiseid erakondi ühtedeks valimisteks, vaid selge maailmavaatega ja tugeva rohujuuretasandiga ühendusi, kirjutab Õhtuleht.

Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme ütleb Õhtulehele, et on Männikuga erakonna loomise teemal rääkinud. «Tundub, et Männiku eesmärk pole Res Publica taoline projektipartei,» lausub Helme. Tema sõnul on konservatiividel ja Männiku tulevasel erakonnal ühine eesmärk – väärata Reformierakonna ja IRLi võim.

Suve hakul Eesti Panga nõukogu esimehe ametist lahkunud Jaan Männik teeb koos kümmekonna vabatahtlikuga ettevalmistusi, et luua sügisel mittetulundusühing, millest kasvab tõenäoliselt kevadeks välja uus partei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles